Raklapok, Raklap elemek

Gyártása

Priték Kft. Nyertes Pályázataink

A projekt címe: A faapríték gyártás technológiai korszerűsítése

 

A projekt tartalma:

A vállalkozás főtevékenysége a fűrészáru gyártás (TEAOR 16.10). A fűrészáru gyártásra nem alkalmas melléktermékekből faaprítékot készítünk. Például a kérges szélanyag, tuskók, gyökerek más formában nem hasznosíthatóak.

A fejlesztés célja az aprítékgyártó kapacitás növelése volt. A projekt keretében 1 db HPT 3000 E aprítógépet vásároltunk. A kéttengelyes aprítógép alkalmas a tuskók, gyökerek aprítására. Üzembe helyezésével számottevően javult a vállalkozás termelékenysége, növekedett a gyártási kapacitás, javult a meglévő eszközök termelékenysége is.

 

A kedvezményezett neve: PRITÉK Gyártó Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

 

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

 

A támogatás összege: 63,25 millió Ft

 

A szerződés száma: PM_KKVESZKOZ_2018_B/55

 

A projekt befejezési dátuma: 2022.02.10.

 

 

VEKOP-1.2.1-16-2016-00086

„A projekt eredményeként 1 db HPT gyártmányú DS 1000 típusú dobszárító gép és 1 db HPT gyártmányú DRM 250 típusú raklaptőke gyártó gépsor került beszerzése, üzembe

helyezésre és a termelési folyamatba integrálásra, amelynek eredményeként

Társaságunk a raklapgyártás és fűrészáru gyártása során keletkező melléktermék

aprítását követően azt bútorgyártó cégek számára értékesíteni tudja bútorlap

alapanyagként, és képessé vált fumigált raklapok gyártására.”

 

Priték Kft. Bemutatkozás

 

 

 Cégünk Csemőben, 0161/32. helyrajzi szám alatt található, mely családi vállalkozásként alakult 2009-ben, Mizsei Marianna és id. Orlov Ferenc tulajdonosokkal.

 

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal „Induló mikro vállalkozások” pályázatát sikeresen elnyerve saját telephelyet és saját épületet létesített.

 

A beruházások befejeztével próbaüzem indult el 2010-ben, illetve a telepengedélyezés után megkezdtük fő tevékenységünket: fűrészáru gyártását, azon belül fa apríték gyártását, melynek alapanyagát a környékből illetve a telephelyen található fűrészüzemből vásárolunk fel.

 

Kb. 20 tonna melléktermékből aprítás után 60 m3 apríték keletkezik.

Napi szinten 180 m3 aprítékot állítunk elő, Vevőink számára.

A telephelyen található fafeldolgozó üzemben a gyártás során keletkező melléktermék rázóasztalon jut el a nagy teljesítményű darálóba, mely elvégzi az aprítást. A felvonópálya továbbjuttatja a PRITÉK KFT. tulajdonában lévő 3 oldalú beton tároló silóba a végterméket, mely az elszállításig ott várakozik.

 

 A terméket kereskedőn keresztül értékesítjük energetikai hasznosításra, erőművek részére.

2013-ban cégünk elérte a 48 178 000 Ft-os nettó árbevételt. A folyamatos fejlesztéseket és beruházásokat a Széchenyi kártya programból valósul meg. Egyéb hitele és lízingje a Kft.-nek nincs.

 

Főbb vevőink: Pallaga és Kocsis Kft., Sylvestris Kft., Falco Zrt

 

Ügyvezető: Mizsei Marianna

                     06 70/ 334-12-96